Neules solidàries

El Germà Toni Cubells dedica par del seu temps de jubilat per ajudar altres.
Aquest manacorí de neixement, des de fa 10 anys es dedica a tallar paper i confeccionar neules, que en la tradició mallorquina es col·loquen a les cases i les Esglésies per decorar els Nadals.

tallant-feina
Cada neula du entre dos i tres hores de feina, les ven des de 2 € les més petites fins 9 € les més grosses. Així, poc a poc ja ha aportat a la nostra ONGD un total de 6.230 €.

continua…


Ser gran en anys no ens lleva efectivitat en la solidaritat.

tall-neula

L’afició començà quan va veure al Germà Nicolàs Caubet que en va fer. Toni, després de 48 any fent classe a Primàa, i amb 74 anys es llançà a confeccionar-ne. Ell mateix s’ha espavilat per trobar on col·locar-les.
Em conta que un dia, passant per Via Sindicat es va encomanar Déu per trobar qui podria vendre-les, al primer establiment que va trobar entrà, era la llibreria Quart Creixent. Ells varen acceptar i ara, juntament amb Casa Roca les venen.


neula-simon

El Germà també en fa per parròquies, per exemple Nostra Senyora dels Dolors de Manacor, el Convent de Benedictines de Manacor… i també per persones particulars. N’ha venudes a Catalina Cirer (batlessa de Palma) per valor de 900 €.

album-neules

Si voleu trobar-vos amb aquesta persona major solidària, podeu passar-vos per la Residència La Salle del Pont d’Inca, us mostrarà els seus àlbums i com fer-ne.

La Fundació PROIDEBA està molt agraïda a aquest Germà que encarna el lema: “Molta gent petita fent moltes coses petites, en molts llocs petits, poden canviar el món”.

Gràcies, Germà Toni.

toni-cubells